Wie ben ik?

Foto Anneke

Ik kan me een dankbaar mens voelen als ik tijdelijk mee mag lopen met mensen op hun levenspad. Samen kunnen we stil staan bij kwetsbaarheden én zoeken naar vormen van hoop en herstel.

Mijn naam is Anneke van den Brink en ik woon in Apeldoorn. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Orthopedagoog- Generalist. De meeste dagen van de week werk ik op een school van Voortgezet Onderwijs.

Tijdens de gesprekken die ik in mijn praktijk voer met kinderen, jongeren en volwassenen vind ik het belangrijk om een veilige setting te creëren. Ik probeer niet alleen mijn professionele kennis en vaardigheden in te zetten, maar ook mezelf te zijn. Dat voelt voor mezelf én de ander het meest prettig. De laagdrempeligheid wordt versterkt door de huiselijke sfeer waarin de gesprekken plaatsvinden.

Ik vind het waardevol om in de gesprekken gebruik te maken van verschillende methodieken. Ik maak graag gebruik van oplossingsgerichte gespreksvoering. Ook sluit systemisch werken nauw aan bij mij als persoon. Deze benaderingen wissel ik, afhankelijk van de situatie, af met een meer gedragstherapeutische (CGT) insteek of die van transactionele analyse.

Bij psychische problemen zie ik het als een uitdaging om de verschillende methodieken te combineren met de geldende behandelrichtlijnen. Ik volg de richtlijnen, maar tevens probeer ik aan te sluiten bij de wensen en behoeften van de hulpvrager.